Conferința Internaționala de Cercetare a Economiei Sociale CIRIEC 2019


La cea de-a 7-a ediție a Conferinței Internaționale de Cercetare a Economiei Sociale CIRIEC 2019, cu tema “Economia socială și solidară: Spre un nou sistem economic”, președintele Federației Naționale “OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din România, vorbește în sesiunea de deschidere despre viziunea Federației Naționale “OMENIA”  care s-a dezvoltat de-a lungul timpului, precum și despre provocările și oportunitățile acestui drum. Este pentru prima dată când se organizează un astfel de eveniment în România, datorită unor oameni pasionați de domeniu cum sunt Ancuța Vameșu, președinte Laboratorul de Solidaritate și profesor doctor Mihaela Lambru, Universitatea București care au făcut demersuri în acest sens!

Cuvântul de deschidere l-a avut domnul Alain Arnoud, președinte CIRIEC spunând: „Pentru comunitatea CIRIEC, economia socială și solidară (ESS) nu joacă un rol marginal, în sensul în care, de pildă, ar repara greșeli etice pe plan social. Ci, dimpotrivă, în unele țări ESS contribuie la creșterea PIB și joacă un rol semnificativ în dezvoltarea unor sectoare economice, cum ar fi cel agricol, al IMM-urilor sau cel bancar”. Președintele Comunității Științifice  a CIRIEC de la Univ. Québec, doamna Marie Bouchard a spus despre această conferință că: „Este o premieră pentru o țară fost comunistă (…) Rezultatele grupurilor de lucru vor fi publicate sub formă de lucrări științifice și vor fi disponibile gratuit pe Internet”.

Acest eveniment are loc în București, în perioada 6 – 8 iunie 2019, pentru prima dată într-o țară din Europa Centrală și de Est.

Conferința este organizată de Centre International de Recherches et d’Information sur l’Economie Publique, Sociale et Coopérative în colaborare cu afiliatul său din România, Asociaţia Laboratorul de Solidaritate și partenerii locali Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și Școala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultatea de Management și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.