Federatia, alaturi de alti actori ai societatii civile, intr-un dialog cu sectorul industrial


Federatia Nationala ”OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor a participat în data de 27 noiembrie 2014, la invitatia domnului Sorin Mierlea, Presedinte al A.N.P.C.P.P.S.R., la Dialogul Est European al Societatii Civile si Industriei, din cadrul proiectului COBALT – FP 7, cu tema ”Rolul societatii civile si industriei în dezvoltarea consumului si productiei sustenabile”.

S-au pus în discutie aspecte privind consumul durabil si responsabil, precum si rolul industriei în acest sens. Obiectivele proiectului sunt stimularea schimbarii între diferite parti interesate, în special din sfera industriei si a societatii civile; facilitarea învatarii reciproce între aceste arii de activitate; stimularea activitatilor de cercetare si parteneriate; sprijinirea universitatilor si a cercetarilor geologice nationale prin identificarea deficitului de competente si gasirea unor modalitati de depasire a acestora.

Federatia a subliniat importanta consumului responsabil de alimente de catre vârstnici si a factorului social în dezvoltarea economica.