- Convocarea Congresului Extraordinar al Federatiei Nationale a C.A.R.P.-urilor din Romania, la 20.04.2007, prin care s-au ales noi organe conducatoare in scopul revigorarii activitatii si adaptarii la noile cerinte dupa aderarea tarii la Uniunea Europeana.
- Elaborarea Strategiei de dezvoltare a Federatiei Nationale a C.A.R.P.-urilor din Romania pentru perioada 2007-2011.
- Adoptarea Declaratiei de principii care consacra principiile si valorile morale dupa care se conduc Federatia si C.A.R.P.-urile, locul acestora in societate, obligatiile asumate si raporturile cu institutiile statului, relatiile cu comunitatea locala, cu organizatiile similare din tara si strainatate si, mai ales, responsabilitatile majore fata de membri.
- Constituirea grupului de consilieri experti voluntari la nivelul Federatiei care sa sprijine C.A.R.P.-urile in elaborarea documentatiei necesare obtinerii de fonduri nerambursabile pentru derularea unor proiecte.
- Acordarea diplomelor de excelenta si de onoare, membrilor Federatiei, sucursalelor si C.A.R.P.-urilor cu rezultate remarcabile in activitate. Stabilirea criteriilor de selectie si acordare.
- Adoptarea Declaratiei prin care Federatia si membrii afiliati isi reafirma caracterul apolitic al activitatii desfasurate.
- Obtinerea aprobarii Consiliului National al Audiovizualului, de difuzare in regim de campanie sociala, prin intermediul posturilor de televiziune si radio, centrale si locale, a unor anunturi cu scopul de a face cunoscute obiectivele Federatiei si C.A.R.P.-urilor afiliate, precum si a unor apeluri catre cei care pot sprijini persoanele de varsta a treia.
- Aderarea la Federatia Nationala “OMENIA” a C.A.R.P-urilor din localitatile Braila, Bacau, Constanta, Harsova, Tecuci, Targu Carbunesti, Urziceni si a asociatiilor FAOS Bucuresti, ”Ajutorul Total” Drobeta Turnu Severin, C.A.R.P. Prahoveni. Reprimirea in federatie a C.A.R.P. Campulung Moldovenesc.
- Cresterea numarului de membri cu peste 350.500, ajungand in prezent la peste 1.300.000.
- Instituirea dialogului constructiv, permanent cu institutiile statului, organizatiile neguvernamentale si agentii economici de prestigiu in virtutea relatiilor existente si potrivit art. 51 din O.G. 26/2000.
- Interventiile la institutiile si persoanele publice indrituite pentru promovarea propunerilor legislative la: Codul Fiscal, Legea nr. 540/2000, Legea nr. 16/2000 si referitoare la descentralizarea unor activitati din competenta organelor administratiei centrale in responsabilitatea C.A.R.P.-urilor, pentru acordarea ajutorului de deces, distribuirea biletelor de tratament, colectarea si inaintarea la institutiile responsabile a cupoanelor talon de transport pe C.F.R., auto, naval, nefolosite pentru a rambursa contravaloarea la beneficiari.
- Distribuirea fondurilor primite de la Minsterul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin Consiliul National al Persoanelor Varstnice la C.A.R.P.-urile afiliate.
- Sarbatorirea zilei de 1 Octombrie – Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice cu fonduri proprii, primite de la Ministerul Muncii si din sponsorizari, in colaborare cu administratia centrala si locala si alte organizatii de pensionari.
- Constituirea Fondului de solidaritate pentru membrii sinistrati si ajutorarea C.A.R.P.-urilor din municipiul Tecuci in anul 2007 si din judetele Suceava, Neamt si Bacau in anul 2008.
- Incheierea Protocolului de colaborare cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, in scopul informarii oportune si educarii membrilor nostri ca si consumatori.
- Aprobarea siglei, emblemei si Drapelului Federatiei. Distribuirea Drapelului Federatiei Nationale ”Omenia” a C.A.R.P.-urilor din Romania membrilor afiliati.
- Interventii la Primaria Generala a Capitalei pentru obtinerea unui spatiu destinat functionarii sediului Federatiei Nationale ”Omenia” a C.A.R.P.-urilor din Romania.
- Informarea directa si oportuna a C.A.R.P.-urilor cu problemele discutate in structurile de conducere ale Federatiei, prin posta, intrucat unele C.A.R.P.-uri si filiale judetene nu dispun inca de logistica necesara (fax, internet) pentru comunicare rapida.
- Participarea efectiva a membrilor Biroului Permanent, Comitetului Director si Consiliului National, care sunt si presedinti de C.A.R.P.-uri, la sedintele Consiliilor Judetene ale Persoanelor Varstnice si ale Comitetelor de Dialog Civic si Social pentru problemele persoanelor varstnice, din cadrul prefecturilor.