Federatia Nationala Omenia – prezenta la DIALOGUL SOCIAL


In data de 30.09.2014, Federatia Nationala OMENIA a participat la consultarile cu societatea civila la invitatia Ministului Delegat pentru Dialog Social, prin contabil sef Alina Perjoiu, si secretar, Ionut Ardeleanu.

Aceasta a fost a doua sesiune de consultari cu societatea civila, prima sesiune fiind in luna iulie 2014, invitatie de asemenea onorata de catre Federatia Nationala OMENIA. La intalnire au fost prezenti Ministrul pentru Dialog Social, doamna Aurelia Cristea, consilieri din cadrul cabinetului sau, reprezentanti ai ONG-urilor din diverse domenii.

Au fost formulate solicitari din partea ONG-urilor, pe probleme specifice, dintre care amintim pe cele mai importante:

  • Crearea unei politici publice integrate pentru problematica persoanelor varstnice in contextul in care aproximativ 40% dintre pensionarii din Romania traiesc sub pragul de saracie.
  • Economia sociala si dezvoltarea acestui domeniu prin incurajarea legislatiei necesare, dar si a finantarii;
  • Sustinerea entitatilor de economie sociala.
  • Reprezentantii Federatiei Nationale OMENIA au subliniat necesitatea acordarii de imprumuturi persoanelor varstnice si a dezvoltarii serviciilor sociale oferite membrilor de catre CARP-uri, pentru reducerea riscului de excluziune financiara si sociala a acestora.