Forumul seniorilor din Europa


In perioada 02-04.12.2014 a avut loc la Bruxelles, Belgia, cea mai importanta intalnire a organizatiilor de seniori din Europa, Adunarea Generala a Platformei AGE Europe.
Militand pentru drepturile a peste 40 de milioane de seniori, reprezentati prin 150 de organizatii membre AGE, reuniunea a abordat unele dintre cele mai stringente teme cu impact pentru seniorii si societatile din Europa: anti-discriminare, protectie sociala, pensii si venituri decente, incluziune sociala, economia de argint.

Federatia Nationala Omenia a C.A.R.P.-urilor din Romania, alaturi de Federatia Nationala Solidaritatea a Pensionarilor din Romania si alte 7 organizatii ale seniorilor din Europa, a fost primita ca membra cu drepturi depline, prin votul unanim al Adunarii Generale.

Prezent la eveniment, dl. Ing. Gheorghe Chioaru, Presedintele FNO, a prezentat organizatia pe care o conduce, respectiv pe cei peste 1.400.000 de varstnici, si a lansat un apel pentru cunoasterea si constientizarea situatiei ingrijoratoare a pensionarilor din Romania. De asemenea, Presedintele Federatiei a fost ales membru in Consiliul de Administratie al Platformei AGE Europe.

Tara noastra este astfel reprezentata in cadrul Platfomei AGE Europe pentru prima data de la infiintarea sa in anul 2001.