Prima Strategie de Advocacy dedicata persoanelor varstnice


CENTRUL_ADVOCACY

În perioada 14–15 aprilie 2016, va avea loc Conferința Finală a proiectului „Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică”, implementat de Asociația C.A.R.P. Omenia București, în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) şi Opportunity Associates România, la Rin Grand Hotel, situat în Strada Vitan-Bârzești, nr. 7D-7E, Sector 4, București. 

Proiectul a urmărit dezvoltarea capacității de advocacy a conducerii Federației Naționale Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România pentru o implicare mai eficientă în elaborarea politicilor publice și a măsurilor de protecție socială a persoanelor vârstnice.

În data de 14.04.2016, membrii Federației Naționale „Omenia” a C.A.R.P.-urilor din România, alături de invitați, autorități publice locale și centrale, reprezentanți ai ONG-urilor, vor concluziona care sunt rezultatele și impactul proiectului asupra celor 137 de asociații C.A.R.P. membre, dar și contextul actual al măsurilor naționale și locale de protecție socială a persoanelor vârstnice.

Cea de-a doua zi a conferinței, 15.04.2016, va fi dedicată discuțiilor cu privire la problemele actuale ale celor 137 de Case de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor membre ale Federației, care se vor reuni în cadrul Consiliului Național al Federației pentru aprobarea Strategiei de Advocacy. Strategia va ghida activitatea Federației pentru perioada 2016-2019, obiectivul major constituindu-l punerea pe agenda publică a problematicii complexe a persoanelor vârstnice.

Pentru informații suplimentare, persoană de contact: Giorgică Bădărău, telefon mobil: 0752.001.404, telefon fix: 021.423.17.49, fax: 021.456.36.99, e-mail: carp.omenia@yahoo.com

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea capacității ONG-urilor. Rețele și coaliții – Subcomponenta 5.1. Sprijin pentru coaliții și rețele la nivel regional național și pentru think tank-uri, Operator FOND ONG – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

***

Asociația C.A.R.P. „Omenia” București este o asociație neguvernamentală, de întrajutorare mutuală și protecție socială pentru persoanele vârstnice, având în prezent peste 44.000 de membri. Misiunea Asociației C.A.R.P. „Omenia” este ajutorarea financiară, materială și socială a membrilor săi, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent și de calitate. De asemenea, asociația promovează îmbătrânirea activă și încurajează participarea vârstnicilor în societate ca deținători de drepturi, cetățeni și consumatori, îmbătrânirea într-o mai bună stare de sănătate fizică și mentală, posibilitatea de a lucra pentru o perioadă mai lungă cu mai multe facilități de formare și condiții de muncă adaptate lor, și de a se bucura de o viață demnă. Mai multe detalii pe www.carp-omenia.ro și www.omeniatv.ro.