Pensionarii romani, reprezentati in cadrul intalnirii Consiliului de Administratie al Platformei AGE Europe


FNO_AGE
In perioada 26-27 martie 2015, Presedintele Federatiei Nationale “OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din Romania, domnul ing. Gheorghe Chioaru a participat la sedinta Consiliului de Administratie al Platformei AGE Europe, in calitate de membru si reprezentant al organizatiilor de pensionari din Romania.
Intalnirea s-a desfasurat la Bruxelles, reunind reprezentantii tarilor membre UE. In prezent, doua organizatii din Romania fac parte din Platforma AGE, Federatia Nationala “OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din Romania si Federatia Nationala “Solidaritatea” a Pensionarilor din Romania.
Agenda intalnirii a inclus teme importante pentru seniori, precum politicile publice europene indreptate catre varstnici, discriminarea pe criteriu de varsta in accesarea diverselor servicii si produse, drepturile fundamentale ale persoanelor varstnice, economia de argint, promovarea Zilei UE a Solidaritatii intre Generatii, disparitatile socio-economice intre regiuni, fenomenul saraciei in randul varstnicilor.
Presedintele Platformei AGE Europe, domnul Marjan Sedmak, a acceptat invitatia noastra la Congresul Federatiei Nationale “Omenia” din data de 24 aprilie 2015, fiind dornic sa cunoasca activitatea organizatiilor de pensionari implicate in sprijinirea imbatranirii active.